Afgelopen week sloot ik de eerste bezorgronde van mijn stage bij Mister-Postman af. In deze blog neem ik je mee in mijn activiteiten als stagiair bij het online marketing- en PR bureau Mister-Postman in ‘s-Hertogenbosch. Iedere twee weken kun je mijn blog teruglezen op de website en via de social media kanalen. Kijk ‘achter de schermen’ mee tijdens mijn uitdagende stage-avontuur bij Mister-Postman.

Ik ben Max Hermens, 22 jaar en ik volg de HBO opleiding SPECO Sportcommunicatie. Momenteel zit ik mijn derde studiejaar en moet ik een half jaar stage lopen. De keuze hiervoor is uiteindelijk gevallen op Mister-Postman. Een online marketing en PR bureau met achtergronden in zowel de sport als live entertainment industrie. Twee ‘takken van sport’ die mij meteen aanspreken!

De eerste weken van een stage zijn altijd spannend. Je weet vaak nog niet wat er van je wordt verwacht en hoe je deze rol kan gaan invullen. De eerste twee jaar bij SPECO heeft mij wel een goede basis opgeleverd om meteen actief mee te kunnen draaien in de praktijk. Het startpunt van iedere stage is het zoveel mogelijk opdoen van kennis. Kennis van het bedrijf, van de systemen waarmee gewerkt wordt en natuurlijk het team waarmee ik de komende maanden aan de slag ga. Ik ben vooral veel aan het meekijken ‘in de online postkamer van Mister-Postman’, een speeltuin van vele afwisselende werkzaamheden. Hierdoor heb ik inmiddels een goede ‘feel’ van alles wat straks automatisme moet worden.

Waar ik me vooral mee bezig ga houden is input leveren voor de storytelling via de socials van de klanten, het opmaken van advertenties en ze gericht inzetten om bepaalde doelgroepen te benaderen. Maar als eigentijdse online postbezorgers ontwerpen, schrijven en versturen we ook nieuwsbrieven in de huisstijl van een klant. Het sluit allemaal perfect aan bij de vele opdrachten waarmee ik in de afgelopen jaren op de opleiding mee in aanraking ben gekomen. Enorm interessant om er nu achter te komen of ik goed heb opgelet in alle lessen en de juiste kennis heb om mij nu in de praktijk te ‘bewijzen’. De volgende ‘bezorgronde’ zal meer in het teken gaan staan van in de praktijk leren door te doen. Zo zal ik steeds verder zelfstandig aan de slag gaan, zin in!

Keep you posted!

Max