Hét koffiemoment op het werk is voor bijna 94% van de Nederlanders in de ochtend en doorspekt met kleine ‘koffierituelen’. Zo zegt 79% vaste gebruiken te hebben bij de dagelijkse kop koffie op kantoor. Deze rituelen variëren van iedere dag hetzelfde aantal kopjes koffie drinken en dit doen op vaste tijden, tot het elke dag drinken uit hetzelfde kopje. In een reguliere werkweek heeft maar liefst 47% van de werknemers voor 9 uur ’s morgens al een kopje koffie gedronken en meer dan de helft bezoekt de koffieautomaat nog voordat men zich überhaupt op zijn werkplek heeft geïnstalleerd (54,1%).

Er zijn twee populaire tijden voor koffie op kantoor, namelijk tussen 8.00 uur en 8.30 uur en tussen 10.00 uur en 10.30 uur. Beide momenten worden door 16,3% van de werknemers als favoriet koffiemoment genoemd. Naast dat twee derde aangeeft in de ochtend fysiek de meeste behoefte te hebben aan koffie, vindt 71,3% het ook een fijne gewoonte om ‘s ochtends koffie te drinken. Voor 59% smaakt koffie in de ochtend nu eenmaal het lekkerst.

Dit blijkt uit De Koffiemonitor, het jaarlijkse onderzoek van PanelWizard naar koffietrends op het werk. Bij Mister-Postman is dat niet anders. Ook ons team start de dag graag met een lekker kopje koffie, achter het bureau of in ons Grand Café op de begane grond. Sterker nog: we doen zelfs aan digitale ‘bakkies’. Met deze digitale ‘bakkies’ bespreken we met elkaar en met opdrachtgevers praten we online bij over de lopende zaken. Voor de Covid 19 uitbraak was dat voor sommigen een beetje wennen, maar nu ‘voelt’ dat als de normaalste zaak van de wereld. Wij schenken nog een ‘bakkie’ in, zullen we bijpraten?