Een tof voorbeeld delen om je laatste werk in de spotlights te zetten. Een post plaatsen op social media of een strakke mail versturen om die ene gave klus binnen te halen. We geven je een paar slimme tips om een kort en bondig verhaal te typen!

Bedenk wat je wilt dat de lezer moet onthouden. Probeer deze vraag te beantwoorden vóórdat je aan je blog of post begint. Trap je bericht vervolgens af met het belangrijkste. Je moet weten dat jouw lezers helemaal niet van lezen houden. Dus als niet direct duidelijk wordt waar je boodschap over gaat, dan staan er genoeg posts van anderen op een tijdlijn die evengoed om aandacht schreeuwen. Blijf online vooral ‘gewoon’ zoals je bent. Schrijf je berichten daarom ook zoals je bent. We willen allemaal zakendoen met ‘iemand’, en niet met ‘iets’ of met een ‘bedrijfsnaam’. Laat jouw boodschappen zo persoonlijk mogelijk klinken, oftewel; praat mét je lezers, niet tegen ze! Zorg in je teksten voor een herkenbare ‘stem’ door te schrijven zoals je praat.

En tenslotte weten we dat hoe lekkerder een verhaal leest, hoe soepeler hij de eindstreep haalt. Actief schrijven is de oplossing! Zorg voor een prettig ritme door korte en lange zinnen af te wisselen. Vermijd lijdende vormen. Zeg niet ‘je wordt gebeld’, maar ‘we bellen je’. Dan ‘leeft’ een tekst meer. Voorkom woordherhalingen, die halen de spanning eruit. En lees altijd een tekst terug en vraag je af of het korter kan.

Meer weten? Bel onze storytellers voor tips & tricks!